Vážený pane Kozle,

toto je moje reakce na Váš telefonický hovor ze dne 26.4.2009

Bělocký web je určen pro VŠECHNY občany Bělok, proto nevidím nic špatného na tom, když se zde probírají a budou probírat všechny záležitosti týkající se Bělok a bělockých občanů. Preferuji otevřenou diskusi a zvu k ní všechny, kdo k tomu mají nebo chtějí něco říct.

Mluvil jste o nějakém šíření poplašné zprávy, která Vám podsouvá, že byste snad měl prodávat pozemky na stavbu rodinných domů. Já o tom nic nevím, takovou poplašnou zprávu nikde na webu nevidím.
Mne totiž vůbec nezajímá, kdo přesně zde chce či nechce prodávat pozemky. Jsem ale naprosto kategoricky proti tomu, aby zde vznikly desítky či stovky nových domů, aby se z Bělok stal jeden z dalších satelitů, aby se zemědělská půda měnila na stavební parcely. Nechci, aby Běloky potkal osud Hostivic, Roztok nebo teď aktuálně Makotřas. Myslím si, že právě Vy byste to měl chápat.

Jak jste mi sám několikrát připomínal, Váš rod je zde 200 let a cítíte se celou situací velmi uražený.Pokud se dobře dívám do svého rodokmenu, můj rod je zde v Bělokách letos přesně 190 let (přišel z Dobrovíze, kde byl od roku 1705, tj. 304 let), takže z tohoto pohledu i já bych se mohl cítit uražený ze způsobu, jakým se  mnou jednáte. Ale co mě opravdu uráží, je skutečnost, že by moji vlastní spoluobčané chtěli zbytečnou výstavbou zničit tuhle starodávnou obec. To mě neskonale uráží a slibuji Vám, že se tomu budu ze všech sil snažit zabránit.

Děkuji za pozornost
Michal Pupcsik
Běloky 30