Zápis ze zasedání obecního  zastupitelstva Běloky  č. 53 konaného dne 5.8.2002

Přítomni: Ing. Kozel, p. Horák, Ing. Poláček, Ing. Malý, Ing. Řečínský, pí. Konšelová, p.Riedl

Program:

 

1/ Zastupitelstvo schválilo prodej 266 ks zaknihovaných akcií na jméno společnosti Vodárny Kladno - Mělník a. s. pro Českou spořitelnu, Praha 4  prostřednictvím advokátní kanceláře Váňa, Pergl a partneři, a pověřilo starostu obce podpisem smlouvy.

 

2/ Zastupitelstvo pověřilo starostu obce k  tomu, aby administrativně zajistil kroky, vedoucí k vyplacení dividend od  Čs.  spořitelny  a.s.  a Středočeské plynárenské a.s.

 

3/ Starosta seznámil zastupitelstvo obce se Zprávou o přezkoumání hospodaření obce Běloky za období od 1.1.2001 do 31.12.2001. Vzhledem  k  tomu,  že  se  v  závěru zprávy doporučuje účetní závěrku, neschválit, pověřilo zastupitelstvo starostu obce, aby vyřešil některé nesrovnalosti, uvedené ve zprávě, v co nejkratší době.

 

     - Zastupitelstvo obce rozhodlo rozdíl  v hodnotě vynaložených nákladů na plynofikaci ve výši l 481 125,- Kč dát do ztráty obce s tím, že bude provedeno vyřazení plynovodu z majetku obce v celkové  výši 2 710 025,- Kč / viz odstavec zprávy o přezkoumání hospodaření/.

 

     - Zastupitelstvo okamžitě zajistí  novou smlouvu s Ing. Kozlem na  pronájem polností  na částku   9 759,-  Kč ,  takže bude odpovídat rozdílu - přeplatku mezi současnou smlouvou a skutečností


     - Zastupitelstvo  bere na vědomí, že  pí. Haušildová dodatečně podala daňové přiznání. 

     - Zastupitelstvo   schválilo   veškeré   došlé   faktury  do "Mikroregionu obcí"  se sídlem ve Středoklukách  přesto, že nebyly rozpočtovány .
     
     - Zastupitelstvo upozornilo účetní obce na nutnost správného vedení podvojného účetnictví platící pro obce, tzn i pro obec Běloky.

V  případě   jakýchkoliv  nejasností  v   hospodaření  obce informovat zastupitelstvo obce.

4/ Odvoz  odpadu /podle výsledku  soutěže - viz  naše internetové stránky  /  zůstává zatím  firmě  KOMECO  Roztoky, protože její služby jsou  pro obec nejvýhodnější.

 

5/ Ve  volbách  do obecního zastupitelstva ve dnech 1. a. 2. listopadu 2002 bude kandidovat 7 osob pro nové volební období / par.67 Zák. č. 128/2000 Sb./ Zastupitelstvo počet budoucích zastupitelů odsouhlasilo.

Starosta obce Fr.Horák

Zapsala L. Konšelová